Jana Bobošíková: Ve volbách do sněmovny může Suverenita získat 15 procent hlasů

05.09.2011 08:51

Lidé si musejí uvědomit, že lidský život je „up and down“. Nikomu neslibujeme světlé zítřky, říká předsedkyně Suverenity Jana Bobošíková.

Politika
Ondřej Koutník | 04.09.2011 - 07:21
 
„Suverenita je velmi často obviňována z populismu. Ale není to pravda. My se jen neobáváme pojmenovávat věci pravými jmény,“ říká předsedkyně strany Jana Bobošíková.

Zdviž vyjede do nejvyššího patra pražského mrakodrapu Corinthia Towers, kde se uhnízdila centrála politické strany Suverenita – Blok Jany Bobošíkové. „Jen se podívejte, pane redaktore, jak je ta Praha krásná. Škoda jen, že odsud nevidíme na Pražský hrad,“ mne si ruce předsedkyně strany, bývalá europoslankyně a matadorka české politiky Jana Bobošíková.

Ale k rozhovoru: s Janou Bobošíkovou jsme chtěli vést dialog proto, že její politické angažmá považujeme za součást sílícího názorového proudu, jenž dříve či později vydá plod v podobě zatím nespecifikovaného politického uskupení. Nemusí to být nová strana, ale třeba účelová volební koalice. K tomuto proudu, v Evropě nijak ojedinělému, patří stejně tak čeští pravicoví konzervativci jako Suverenita nebo Strana svobodných občanů. A samozřejmě, možná v první řadě, prezident Václav Klaus.

Celý článek ZDE

—————

Zpět