JUDr. Jan Rytíř - Suverenita SBB byla pozvána prezidentem na Pražský hrad

02.11.2011 00:13

 


Přátelé,
na den 28.10.2011 pozval prezident republiky šest zástupců SBB na slavnostní recepci na Pražský hrad. Byli jsme pozváni jako jediní zástupci neparlamentní strany. Pro mne osobně to bylo poprvé, co jsem se účastnil takové významné akce a je to pro nás všechny signál, že jdeme správnou cestou. Já osobně, když mi přišla domů osobní pozvánka, tak jsem si myslel, že si ze mne někdo dělá legraci, ale na té recepci jsem si uvědomil, jak moc nás ostatní strany berou vážně. Doufám, že fotky nebudou moc veliké a maily se Vám podaří doručit.
 
Chci Vám všem poděkovat za práci pro SBB a chci Vás ujistit, že vím, kdo se mnou vykročil na tuto nejistou a namáhavou cestu, a hlavně, že na to nikdy nezapomenu. Tak, jak jdeme společnou cestou, se následně budeme společně podílet i na úspěchu (tedy, pokud ještě více práce považujete za úspěch), který nás na této cestě čeká. Věřím, že aktivity SBB jsou pro naši zemi nesmírně důležité, a že náš čas přijde.
 
Na jaro  (někdy od května až do října) chystáme s Ing. Maruškou Paukejovou (místopředsedkyně SBB z Jihočeského kraje a vedoucí sociální poradny v Českých Budějovicích) happeningovou řetězovou hladovku SUVERENITY proti řádění soukromých exekutorů a připravujeme se na souběžné organizování kurzů na téma "Jak přežít z existenčního minima", kde, jak doufáme, nám ti nejkvalifikovanější lektoři - ministr nezaměstnanosti a asociálních věcí Drábek a pečlivě vybraní poslanci a senátoři, předvedou, jak se dá vyžít z částky cca. 505,- Kč na týden. Věřím, že kurzy budou zcela naplněny zájemci o školení, jen se bojím, jestli se najde nějaký ten lektor. Doufám, že SBB věnujete jeden, dva dny hladovky ve stanu před Úřadem vlády, ale na to je ještě čas.
 
Dále jsme se dohodli, že SUVERENITA bude své členy a sympatizanty informovat prostřednictvím prohlášení Jany Bobošíkové ke členům a sympatizantům SBB, ve kterých budete informováni o názorech SBB na významné události. Jde o interní materiál, přesto si myslím, že by ho měl shlédnout každý člověk, aby si uvědomil, že nejsme extremistickou a šovinistickou stranou, jak nás prezentují média. Jde o naprosto realistický pohled na současnou situaci. Každý přece víme, že není možné si půjčovat donekonečna, a je jedno, jestli jde o rodinný rozpočet nebo rozpočet státní, že není možné, aby se dluhy neustále přesouvaly na ty příjmově nejslabší vrstvy, zatímco nadnárodní monopoly a firmy lobbysticky napojené na státní rozpočet neustále bohatnou.
 
JUDr. Jan Rytíř, PhD.
Předseda SBB Olomouckého kraje
 
 
 
 

—————

Zpět