Občan Václav rozhořčeně píše... A "Suvereniťáci" dodávají...

13.10.2011 11:17

Jeden z řadových našich Václavů to už nevydržel a píše…

Je to ve mně jako v koze a musí to ven. Včera jsem si přečetl v novinách malé srovnání platu v Česku, Německu a Rakousku. A je to venku. I když velice nenápadně a bez velkých titulku. Dočetl jsem se tam, že naši sousedé si vydělají minimálně čtyřikrát více než my.

Pořád se nemohu zbavit otázky, proč? Spousta lidí v tomhle absurdistátu dře jako koně.

Ne osm hodin denně. Ale deset, dvanáct i šestnáct hodin (mimochodem takovéto směny nařídil svým zaměstnancům podnikatel roku pan Bláha z Liberce. Lidi u něj dřou bez přestávek a zajištěného stravování, za pár korun a žádná inspekce práce na něj nemá, protože papírově je to OK).

Taky proč by se měla nějaká inspekce zajímat o pracovní podmínky takovýchto dnešních otroků?

A novodobých otrokářů je v tom našem slzavém údolí spousta.

Ptám se sám sebe, jak je možné, že člověk, který způsobí újmu na majetku nebo zdraví druhému nenese žádnou odpovědnost. Německo, zem, která prohrála světovou válku, se za dvacet let vypracovala na skvěle prosperující ekonomickou velmoc. A kde jsme my?

Máme rozkradené hospodářství, všichni jsme zadluženi až po uši a jezdíme po rozbitých silnicích.

Páni politici udělali za dvacet let naší zemi takové škody, kterým se nevyrovnají ani škody vzniklé nacistickou okupací.

Země zničené válkou dostaly retribuce. A co dostaneme my?

Další daňové zatížení a ožebračení nás i naší "milované vlasti". A ti, co za to vše nesou plnou odpovědnost, se nám jen smějí a vesele kradou dál.

Ptám se: Proč mám já platit za prohrané arbitráže, za rozkradené miliardy, za devastaci svého života?

Já chci a mám na to právo, aby zaplatil skutečný viník. A na viníka není těžké ukázat. Musí se ale chtít. Já, sám tohle nezvládnu. Ti, co by to měli dělat, to nedělají, protože mají strach, nebo jsou také zkorumpovaní mocí.

Mám na mysli naše ubohé novináře a sdělovací prostředky vůbec. Místo aby takovéto otázky kladli odpovědným, zabývají se bulvárem a nicotnostmi.

Stačí si otevřít kterékoli noviny nebo si pustit zpravodajství. Nikde nenajdu ani zmínku o škodách způsobených naší politickou garniturou. Nikdo se nezajímá o to, proč si naši sousedé vydělají dost na slušnou životní úroveň.

Řeči o naší nízké produktivitě neberu. Málokdo dře tak jako my! Nikdo se nezajímá, proč dřeme jen za stravu (a to ještě mizernou) a byt (vždyť kolik z nás má víc než patnáct tisíc čistého. To opravdu stačí jen na to žrádlo a ubytovnu).

Páni novináři totálně zklamali. Jsou zbabělí a zkorumpovaní. To už dnes vím. Ostatně korupce je v našem českém údolí beztrestná, protože nikdo nikomu nic nedokáže a každý na každého něco má. Jak se potom pohnout z místa? Aroganci státní moci cítím jako obrovskou zvůli a nespravedlnost, jako naprostou devalvaci a devastaci své práce a dřiny.

Ptám se, proč se páni novináři nezajímají o to, kolik lidí ve skutečnosti dělá a kolik lemplů musí živit. Vždyť je to tak jednoduché. Produktivních lidí není ani milion. Tak každý z nás musí živit dalších devět lidí.

No a to aby se jeden udřel. Když si jdu koupit po celodenní dřině do Globusu chleba, něco málo na něj a jedno pivo, protože na víc mi nezbude, může mě vzít čert, když vidím u kasy naše cikánské spoluobčany, jak se vesele baví u vozíku narvaných uzenými kýtami, kartony cigaret a dalšího luxusního zboží.  To mám potom rudo před očima. A říkám si.

Dokud budou jezdit cikáni s plnými vozíky a já jen s poloprázdným košíkem, tak vím, že si nemohu dělat žádné iluze.

Až to bude obráceně, já potáhnu plný vozík a venku bude žebrat vyhublý cigoš, tak budu vedet, že strany a vlády udělaly vše proto, aby má práce byla odměněna po zásluze a ti, co dělat nebudou, se třeba pásli. Ale to je asi těžká naivita, že?

Tak páni novináři, co vy na to?

Témat, kterými bychom se měli zabývat, je opravdu spousta. Jenže je to o práci. A makat skoro nikdo nechce. Tak proč se nezabývat ptákovinami. To žádnou práci nedá, že?

No nic. Mám toho ještě v sobě tolik, že by to vydalo na román. A myslím, že takových jako jsem já, je spousta.

Náš problém je v tom, že o tom neumíme mluvit, a když už, tak nás nikdo neposlouchá. Proto si to pojďme alespoň psát a třeba se nám podaří cestou mailu a dalších vymožeností dnešní doby obejít ty zkorumpovaný grázly a najít cestu k řešení toho svinstva.

Když to dokážou Arabové, tak proč bychom to nemohli dokázat my? Vždyť jde o jediné. Zbavit moci škůdce a nechat je uhradit veškeré škody, které tady napáchali.

PS. Strašně si přeju žít normální život. Nic víc.

 

Vašek Říha.

 

A chebští SUVERENIŤÁCI k tomu dodávají…

Nedivíme se tvému rozhořčení, Vašku! Potřeba je ale uvědomit, že více než 15 tisíc čistého mají většinou jen Pražáci. Ale ne ti námezdní dělníci z různých koutů ČR a Evropy, ale ti skuteční Pražáci, co žijí na úkor ostatní republiky. Oni a pár podobných z Ostravy, Brna a Plzně svými statisícovými měsíčními příjmy pak zvyšují celorepublikový průměr mzdy na míru, která tak, jak správně uvádíš, není dostupná drtivé většině našich občanů. A s těmi mediálními grázly se také nemýlíš. Snad na dvě výjimky je to banda a lhářů, nikoliv svobodně a objektivně píšících a informujících novinářů pro potřeby většiny našinců, ale opět jen na politickou zakázku vládnoucí páchnoucí garnitury a jejich hrstky nohsledů.

A to, že u nás rovné právo neplatí, to všichni moc dobře nejen víme, ale mnozí i denně na sobě samých cítíme, tak jak to ostatně zmiňuješ. Opět v tom sehrávají hlavní roli peníze.  MÁŠ JE… TAK JEDEŠ… Jinak se s tebou žádný „nesoudný soudce“ nebaví. Pro dnešní neschopnost řešit cikánskou otázku a rozkrádání státu a jeho bohatství jsme se dostali do současného tristního stavu českého kocourkova. Je to moc a moc také v českém malém a úplatném človíčku, který parazituje hlavně… Víš kde? Jeden můj přítel a dobře slyšící a vidící právník a farmář v jedné osobě docela vystihl fakt, když říká: „Pamatuj si, kamaráde, že všechno zlo pochází z Prahy a všechno dobré z hovna!“

 

Kromě jiného tím vzdal hold i obyčejnému živočišnému hnojivu. A co se týká těch plných a poloprázdných nákupních košů, optimální bude, až je bude každý poctivě pracující vozit tak naplněné, jak bude pro běžný normální život potřebovat. Tedy ne k přežírání, ale k zdravé životosprávě. To však bude muset stát garantovat nejen právo na práci, ale především vzít odpovědnost na sebe i za povinnost pracovat každým práce schopným a věkem a zdravím odpovídajícím občanem, bez rozdílu, zda je cikán nebo „gadžo“ (to jsou všichni necikáni).

A nebudeš-li pracovat, půjde o trestný čin příživnictví (to už bylo kdysi normální a tehdy bylo v mnoha těchto sociálních oblastech mnohem lépe pro makající…, pečující matky, studující i důchodce). Nebylo také tolik kriminálních jevů, vypasených a gemblujících cikánů, žádní arogantní multimilionáři a miliardáři ani obtěžující žebráci a bezdomovci. A pokud se tenkrát také kradlo, tak v podstatně menším rozsahu a s podstatně větším strachem a hlavně se spravedlivým dopadem na zloděje. To dnes vůbec neplatí. A Václave, trochu se mýlíš, když říkáš, že dnes skoro nikdo u nás nechce dělat. Je tu minimálně půl milionu nezaměstnaných lidí, kteří práci zatím marně shání, protože jsou to normální řemeslníci, ale mají třeba 45 či 50 let, případně jim po vyučení a studiích chybí praxe. Přitom řemesla jim vzali zaprodaní a peněz chtiví čeští politici a zbohatlíci, kteří naše továrny a zemědělství prodali. Následně je noví zahraniční majitelé zlikvidovali jako nežádoucí konkurenci (viz. cukrovary, sklárny, porcelánky, textilky, obuvnictví a mnoho a mnoho dalších). Tak tito nezaměstnaní by s jistotou rádi pracovali.

A dále, brachu, zdaleka ne jen Arabové dokáží zásadně prosadit svou vůli proti vládnoucí moci! Oni to možná teď někde dokázali, ale u Arabů to určitě nebude k lepšímu. Podívejme se ale na nám bližší Islanďany! Ti dokonale vytřeli zrak své bývalé vládnoucí pravicové garnituře a nastolili skutečně občanský, pro většinový a spravedlivý sociální režim. To je pro Svět vzor! Neboť všechny, co u nich vládli, do politicky pravicového bahna táhli společnost a rozkrádali a zadlužovali ji, všechny svrhli, pozavírali je a jimi vytvořené dluhy odmítla nová občanská vláda platit. A nastolili skutečnou lidovou - občanskou demokracii. Zlikvidovali mediální "mediokracii" a stali se vzorem pro ostatní rádoby „demokratické“ režimy světa. Proto na mocenský politický příkaz bylo zakázáno se o tom ve světových tiskových a televizních médiích zmiňovat, aby náhodou nenastala lavina! Ale ona stejně nastane. I tvé psaní tomu napomáhá.

Proto, Václave, držme nám všem palce a aktivně pokračujme a dělejme společně vše pro to, aby se nám podařilo od psaní a uvědomování lidí po internetu a e-mailech přejít ke skutečné demokracii v praxi. A dělat dobrou politiku – to je umění řídit stát ve prospěch drtivé většiny jeho občanů, nikoliv pro pár „mamlasů“. A to je to, co chceš jistě i Ty, Václave, a co chceme i my s naší SUVERENITOU SBB  s jejími ženami v čele prosadit do praxe po boku takových Vašků a Janiček, jimiž jsi Ty a naše děvčata.

Václava zdraví Jarda Horákpředseda Karlovarské krajské organizace SUVERENITY SBB Jany Bobošíkové.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————

Zpět